Vámospércs és Nyírmártonfalva települések szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása

Összefogtak, és most búcsút inthetnek a szippantós autónak – videóval

2015. szeptember 24.
Kiépítették a csatornahálózatot Vámospércsen és Nyírmártonfalván. A két település valamennyi ingatlanja csatlakozhat a rendszerhez. A közös programban új szennyvíztisztító telepet is építettek. Egyelőre tart a próbaüzem. A több mint 3 milliárd forintos beruházás költségeit uniós és kormányzati támogatásból finanszírozták.

Korszerűtlen volt a régi szennyvíztisztító Vámospércsen, tisztítási technológiája elavult, nem felel meg a környezeti előírásoknak. Épp ezért újat építettek. A szennyvíztisztító kialakítása Vámospércs és Nyírmártonfalva közös csatornázási programjának a része. 45 kilométernyi csatornahálózatot is kiépítettek a két településen.

Júniusra végezték el a munkát, a próbaüzem október közepéig tart. Vámospércsen 1700 ingatlan csatlakozhat a hálózathoz, ráadásul a rákötésért nem kell fizetni a lakosoknak.

Körülbelül hatszázan csatlakoztak a próbaüzem alatt a szennyvízhálózathoz. Azért volt ez az időszak optimális, mert nem kellett csatornadíjat fizetni ezalatt a négy hónap alatt. Ezzel is próbáltuk ösztönözni a lakosságot, hogy minél többen vegyék igénybe a szennyvízhálózatot – mondta el Ménes Andrea polgármester.

Vámospércs polgármestere azt reméli, hogy a csatornázás után nő az ingatlanok értéke, és a befektetők számára is vonzóbb lesz a település. Nyírmártonfalván 780 ingatlan köthet rá a hálózatra. A beruházás 3,1 milliárd forintba kerül, a költségeket uniós, az állami forrásból finanszírozták. Ez utóbbi az önrészt fedezte.

Forrás: www.dehir.hu/hajdu-bihar/osszefogtak-es-most-bucsut-inthetnek-a-szippantos-autonak/2015/09/24/

« Vissza