Vámospércs és Nyírmártonfalva települések szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása

Már tesztelik az új szennyvízhálózatot Vámospércsen és Nyírmártonfalván

2015. június 25.
Vámospércs, Nyírmártonfalva – Néhány hónap alatt a települések minden lakóépületét rá lehet majd kötni az új hálózatra. A lakosság örül a fejlesztésnek.

A nyírmártonfalvaiaknak több kérdése is volt a szennyvízcsatorna-hálózatról. Zsúfolásig megtelt a terem, ahol a fórumot tartották, mert a beruházás szinte minden utcát érintett a településen.

- Sokkal kényelmesebb lesz, mert nem kell attól tartani, hogy már most tele van az akna, és a szippantó csak két nap múlva tud jönni – mondta Czirják Lászlóné.

A próbaüzem június közepén kezdődött, a helyiek már csatlakozhatnak a hálózathoz. Sokan ezt már meg is tették.

- A lakóknak is érdeke az, hogy minél hamarabb megcsinálják ezt, hiszen a próbaüzem alatt nem kell külön szennyvízdíjat fizetni. Ez majd csak október közepétől lesz esedékes. Mindenkinek érdeke az, hogy minél hamarabb megtörténjen a rákötés a hálózatra, hiszen a szennyvíztelepnek szennyvíz kell ahhoz, hogy működjön – hallhattuk Kövér Mihály Csabát, Nyírmártonfalva polgármesterét.

Vámospércsen is lakossági fórumot tartottak, a településen már korábban volt egy négy kilométeres szennyvízcsatorna, most azt bővítették ki, így szinte teljesen csatornázott lesz a város.

- Főleg a közintézmények voltak bekötve a hálózatba, illetve egy élelmiszergyártó üzemünk a város ipari területén. Most tulajdonképpen minden olyan lakóház rá lesz csatlakoztatva a szennyvízhálózatra, amely vízbekötéssel rendelkezik és a város belterületén található – nyilatkozta Ménes Andrea, Vámospércs polgármestere.

A két településen csaknem 2500 ingatlant kötnek rá a hálózatra. A több mint 3 milliárd forintos beruházás teljes egészében európai uniós és kormányzati támogatásból valósult meg.

Forrás: www.dehir.hu/hajdu-bihar/elindult-az-uj-szennyvizhalozat-probauzeme-nyirmartonfalvan-es-vamospercsen/2015/06/24/

« Vissza