Vámospércs és Nyírmártonfalva települések szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása

Hírek
Összefogtak, és most búcsút inthetnek a szippantós autónak – videóval Kiépítették a csatornahálózatot Vámospércsen és Nyírmártonfalván. A két település valamennyi ingatlanja csatlakozhat a rendszerhez. A közös programban új szennyvíztisztító telepet is építettek. Egyelőre tart a próbaüzem. A több mint 3 milliárd forintos beruházás költségeit uniós és kormányzati támogatásból finanszírozták.
Tesztelik az új csatorna-hálózatot Már tesztelik a Vámospércsen és Nyírmártonfalván kiépített új szennyvízhálózatot. A beruházás kapcsán szerveztek nemrég lakossági fórumot a két településen. A próbaüzem négy hónapja alatt nem kell szennyvízdíjat fizetni a településeken élőknek. Sokan már rá is csatlakoztak a hálózatra, ők azt remélik, hogy ezután kényelmesebb lesz az életük.
Már tesztelik az új szennyvízhálózatot Vámospércsen és Nyírmártonfalván Vámospércs, Nyírmártonfalva – Néhány hónap alatt a települések minden lakóépületét rá lehet majd kötni az új hálózatra. A lakosság örül a fejlesztésnek.
Lakossági fórum A „Vámospércs és Nyírmártonfalva települések szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása” című projekt keretében Vámospércs és Nyírmártonfalva Szennyvíz-beruházási Önkormányzati Társulás lakossági fórumot tart, melyre tisztelettel meghívjuk Önt.
Zajlik a kivitelezés Vámospércsen és Nyírmártonfalván 45 kilométernyi vezeték, 1413 lakossági bekötés. A jövő év közepére Vámospércs is teljesen csatornázott település lesz. A kisváros a 2000-es évek eleje óta próbálkozik forrást teremteni a beruházásra. Végül 2011-ben, Nyírmártonfalvával közösen nyert két és fél milliárd forint uniós támogatást. A két településen lakossági hozzájárulás nélkül lehet rákötni a csatornahálózatra.