Vámospércs és Nyírmártonfalva települések szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása

Rólunk írták

Szennyvízberuházás átadása Vámospércsen

2015. december 18.
Elkészült a szennyvízcsatorna hálózat Vámospércs – Nyírmártonfalva településeken.

Záró rendezvény keretében adták át a Nyírmártonfalva-Vámospércs településeken megvalósult szennyvízcsatorna hálózatot. A két település 3 085 967 700 Forint támogatást nyert a csatornahálózat kiépítésére, valamint szennyvíztisztító telep létrehozására. Nyírmártonfalván korábban nem volt szennyvízcsatorna hálózat, Vámospércsen pedig kevesebb mint 5%-os volt a csatornázottság. A Magyar Kormány támogatása eredményekén a többi településekkel ellentétben a két település ingatlantulajdonosainak nem kellett rákötési hozzájárulást fizetni, mely közel 200.000 Ft lett volna.

A rendezvényen Ménes Andrea, Vámospércs polgármestere elmondta:
A helyiek régi álma valósult meg a szennyvíz hálózatkiépítésével. Az ember úgy választ lakóhelyet hogy a kényelmét szolgáló szolgáltatások közül mi az ami a rendelkezésére áll”
A helyi lakosok komfortérzete és a vállalkozások elvárásai miatt is fontos mérföldkőhöz érkezett a két település.

Tasó László államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében reményét fejezte ki, hogy az alapinfrastruktúra fejlesztésével segítheti Vámospércs és Nyírmártonfalva további fejlődését. „Ahol az alapinfrastruktúra ki van építve, ott van kedvük a tőkével rendelkezőknek munkahelyeket létesíteni. Bízom benne, hogy ez segíteni fog a két település és a térségben élőknek”
A rendezvényen az államtitkár további bejelentéseket is tett: A fejlesztések tovább folytadnak a térségben: - a 48-as út felújítása, Nyírábrány nagyhatárrá való átminősítése, és a Vámospércs Érmihályfalvát összekötő kerékpárút megépítése is megvalósulhat a következő időszakban.

Forrás: www.tasolaszlo.hu/news_more

« Vissza